English  |  日本語  |  Log in  |  Sign up
15-16 October 2019
The Westin Tokyo
TU Automotive Japan

TU-Automotive Japan Agenda 2019

  • Sort by:
  • Default
  • /
  • Time
  • /
  • Stream

Streams

  • All
  • MARKET OVERVIEW - What’s Coming?
  • UX & CONNECTED SERVICES
  • ARTIFICIAL INTELLIGENCE & MACHINE LEARNING
  • TESTING & SIMULATION
REGISTER NOW
08:30 - 09:00 (30 mins)

Registration & Networking Arrival Coffee

09:00 - 09:10 (10 mins)

Chair’s Opening Remarks

Akira Minamikawa, Director, Semiconductor Value Change, IHS Markit Technology

09:10 - 09:30 (20 mins)

Keynote Address: Preparing for the Revolution - The future for Japanese OEMs

Minoru Takeuchi, Japan Chief Technology Officer, Group Customer Director, Valeo Japan

  • We are at center of three revolutions - Electrification, Autonomous Driving and Digital Mobility.
  • The automotive industry has never experienced such high-speed revolutions – what strategies and initiatives should OEMs put in place?
  • What technology will drive the future Japanese automotive business?
  • How is collaboration a key factor to achieving speed with different industries?
09:30 - 10:00 (30 mins)

Panel Discussion: Collaboration for transformation!

Moderator: Roger Lanctot, Associate Director, Global Automotive Practice, Strategy Analytics

Panelist: Minoru Takeuchi, Japan Chief Technology Officer, Group Customer Director, Valeo Japan

Panelist: Toshiro Muramatsu, General Manager, Connected Technology Development and Service Operation Department & Deputy GM, Nissan Motor Co., LTD

Panelist: Dennis Ilic, Director, StreetScooter Japan

  • Hear case study examples of successful collaboration in the automotive industry
  • How can the industry benefit from partnerships within connectivity, mobility, autonomy and electrification?
  • How can the industry share data and resources and fully optimize the benefits?
  • How can we merge mobility services?

UX & CONNECTED SERVICES

10:10 - 10:40 (30 mins)

Connected Vehicles or In-Car Companions?

Hiroshi Miyamoto, Director of Business Development, Telenav

  • The evolution of connected vehicles to “In-Car companions” that seamlessly assist drivers with day-to-day tasks
  • Transforming vehicles into “intelligent personal spaces” that effortlessly bring together navigation, entertainment and commerce
  • Designing personalised In-Vehicle Infotainment Experiences that integrate capabilities like live traffic and weather, online music services, and virtual assistants
  • Creating safe, seamless and delightful in-car experiences for drivers and passengers
10:40 - 11:10 (30 mins)

NETWORKING COFFEE BREAK & EXHIBITION

11:10 - 11:40 (30 mins)

Digital User Experience (DUX) in the Commercial Vehicle

Nakamuru Yuu, UX Design Lead, UD Trucks, Volvo Group

  • What does DUX look like and how should it be incorporated into business strategy?
  • Enhancing the digital customer experience in the aftermarket and how to benefit from arising opportunities?
  • Autonomous platooning and improving DUX
11:40 - 12:10 (30 mins)

Case study: How is Connected Commerce impacting the automotive industry?

Nanden Mer, President, Japan, Mastercard

  • Hear case studies from around the world of how FinTech is shaping the next generation of connected vehicle services
  • What are the considerations surrounding the collection and use of data in these services?
  • What does the future hold within Auto FinTech?
12:10 - 13:30 (80 mins)

NETWORKING LUNCH & EXHIBITION

Afternoon Chair:

Caroline Hicks, Portfolio Director, TU-Automotive

13:30 - 14:00 (30 mins)

The Vehicle Data Business - Journey to the monetization

Sehoon Kim, Senior Manager, Strategy Planning Division, Hyundai Motor

  • How to make the vehicle data more useful and valuable for the customer?
  • What is the meaning of the 'Data Monetization' for the OEM? A quick, direct money or a slow, indirect effect?
14:00 - 14:30 (30 mins)

From car-centric to user-centric: which technologies are transforming the automotive industry?

Gianni Uglietti, VP Marketing & Strategy, Smart Automotive Business Line, IDEMIA

  • How is car connectivity transforming the automotive industry?
  • Destination digital: how are car keys evolving and what impact will this have in the industry?
  • How is the driver and passenger experience being transformed through digital identity and biometrics?
  • What are the key challenges the industry faces in creating a seamless digital journey that responds to the customer’s needs and how can they be overcome?
14:30 - 14:50 (20 mins)

NETWORKING BREAK & EXHIBITION

ARTIFICIAL INTELLIGENCE & MACHINE LEARNING

14:50 - 15:10 (20 mins)

Putting data to work: GPUs in powering automated vehicles

Toru Baji, Technical Adviser, GPU Evangelist, NVIDIA

  • Why does AI image perception performance exceed human capability?
  • How can the industry realise heavy AI data tasks through Graphic Processing Unit (GPU) processors and GPU based autonomous driving platforms?
  • Understand real AI applications that will be applied to ADAS, Autonomous driving and intelligent HMIs
  • Insights into case studies in MaaS, commercial transports, and private autonomous driven car fields based on AI and massive parallel processing
15:10 - 15:40 (30 mins)

Planning for the next decade: Automotive semiconductor technology and market trends

Akira Minamikawa, Director, Semiconductor Value Change, IHS Markit Technology

  • How is automotive semiconductors different from PC, smartphone & TV technologies?
  • Insights into the automotive engine control unit (ECU) and semiconductor market forecast
  • Which semiconductor suppliers will gain market share?
  • What are the next opportunities and will IoT drive new automotive markets?
15:40 - 16:10 (30 mins)

The Car as a Computer: Much more than driving a desktop

Masahiko Saito, General Manager, Automotive System Architecture Design Office, Automotive Company, Panasonic Corporation

Understand trends in automotive network architecture

Insights into virtualization technology (hypervisor, display virtualization, network virtualization)

How is vehicle data processed and how should it be managed?

The importance of software architecture being based on functional safety and security

16:10 - 16:15 (5 mins)

Chair’s closing Remarks

Caroline Hicks, Portfolio Director, TU-Automotive

Ellie Steel
Business Manager | Informa Tech
E: ellie.steel@informa.com
T: +44 (0) 20 701 76558