English  |  日本語  |  Log in  |  Sign up
15-16 October 2019
The Westin Tokyo
TU Automotive Japan

TU-Automotive Japan Agenda 2019

  • Sort by:
  • Default
  • /
  • Time
  • /
  • Stream

Streams

  • All
  • MARKET OVERVIEW - What’s Coming?
  • WIRELESS CONNECTIVITY
  • CITY MOBILITY PLANNING
  • ADAS TECHNOLOGIES
REGISTER NOW
08:00 - 09:00 (60 mins)

Registration & Networking Arrival Coffee

09:00 - 09:05 (5 mins)

Welcome from TU-Automotive Japan

Caroline Hicks, Portfolio Director, TU-Automotive

09:05 - 09:10 (5 mins)

Chair’s Opening Remarks

Roger Lanctot, Associate Director, Global Automotive Practice, Strategy Analytics

MARKET OVERVIEW - What’s Coming?

09:10 - 09:40 (30 mins)

Keynote Address: Cyber security transformation - next generation strategy

Dane Warren, Chief Information Security Officer, Nissan Motors

  • Cyber security programs are ongoing transformational programs. As the hostile environment changes, OEM strategy must continuously evolve to maintain relevance and business protection.
  • Cyber security programs have traditionally focused on technology and business risk; these are the central elements. Why should the automotive industry move to a customer centric cyber security program; enabling interconnected businesses to focus efforts on customer risk?
  • How can OEMs place customers at the centre of the cyber security journey and achieve primary business objectives: delivering customer value?
09:40 - 10:10 (30 mins)

How software is eating the automotive industry and how to not get eaten!

Masahiro Otsuka, Research Specialist, SBD Japan

  • How software is eating the automotive industry?
  • How to avoid common critical failures experiences when adapting software in a vehicle?
  • What is the industry doing to simplify software integration and how can this be an integral part of minimizing development times and maximizing margins?
10:10 - 10:40 (30 mins)

Market Analysis: Reinventing Mobility through CASE

Kazuhiro Sugiyama, Consulting Associate Director and Principal Analyst, IHS Markit

  • What is the semiconductor trend in Automotive?
  • Which semiconductor suppliers will gain market share?
  • What are the trends across Connected, Autonomous, Shared and Electric?
  • What strategies should automakers consider and where do the opportunities lie?
10:40 - 11:10 (30 mins)

NETWORKING COFFEE BREAK & EXHIBITION

WIRELESS CONNECTIVITY

11:10 - 11:30 (20 mins)

Industry Updates: What needs to happen to make 5G a reality?

Roger Lanctot, Associate Director, Global Automotive Practice, Strategy Analytics

  • What are the current major changes taking place to make 5G a reality?
  • Defining the parts, pieces and final steps to deliver 5G
  • The pro’s and con’s of DSRC vs 5G - which will triumph?
11:30 - 12:10 (40 mins)

Panel discussion: Surviving and thriving amid the shift to connectivity, mobility, electrification and autonomy

Moderator: Roger Lanctot, Associate Director, Global Automotive Practice, Strategy Analytics

Panelist: Robert Gee, Global Innovation Manager, V2X and Future Connectivity, Business Unit Infotainment and Connectivity, Interior Division, Continental Automotive Japan, K.K.

Panelist: Toshiro Muramatsu, General Manager, Connected Technology Development and Service Operation Department & Deputy GM, Nissan Motor Co., LTD

  • When and how will the auto industry change to 5G?
  • What changes need to take place at an OEM level to make 5G a reality?
  • What are the roadblocks that need to be addressed?
12:10 - 13:20 (70 mins)

NETWORKING LUNCH AND EXHIBITION

CITY MOBILITY PLANNING

13:20 - 13:50 (30 mins)

CASE Mobility: Japan’s mid and long-term plans

Naoyasu Yoshimura, Councilor for the Automotive Industry and the Future of Mobility Automotive Industrial Strategy Office, Ministry of Economy, Trade and Industry

  • Insights into strategies and initiatives in regards to Connected, Autonomous, Shared and Electric
  • Understand how Japan’s view on new mobility services is changing the safety, environment and economies of society.
13:50 - 14:20 (30 mins)

Designing for the future: Market trends & Smart Cities

Yutaka Onuma, Director, Industry Innovator - Automotive, Architecture & Industry Strategy, Oracle Corporation Japan
  • How will economic trends drive supply and demand in the Japanese automotive industry and how is autonomous and shared models impacting this?
  • The business case for taking a responsible approach to the environment and society
  • What could the design of mobility and smart cities look like and what will the impact be on the automotive industry as well as the environment??
14:20 - 14:40 (20 mins)

NETWORKING BREAK & EXHIBITION

ADAS TECHNOLOGIES

14:40 - 15:10 (30 mins)

Leveraging a Multi-Cloud Solution for ADAS / AD Development

Dr. Florian Baumann, CTO Unstructured Data Solutions, Dell Technologies

Guest speaker: Pending

  • The development of Highly Automated Driving solutions for the next generation of vehicles is a massively complex process
  • How can automakers manage vast data sets of both real world sensor data and synthetic data and optimise their use via the process of Machine Learning and Deep Learning?
  • What are the challenges in carefully managing data security and access to highly- valuable and company confidential information and how to overcome them?
15:10 - 15:40 (30 mins)

iDAR: Intelligent detection and Ranging

Tsutomu Nakajima, Former President of Dynamic Map Platform, AEye

  • For both ADAS and fully autonomous vehicles, recognition of the surrounding environment is of the ultimate importance. It is critical to see everything, but more essential to immediately identify what is critical to the vehicle and what is not
  • Understand how new LiDAR technology is bringing autonomous driving closer to reality by using a unique software-definable agile beam steering method, fused camera capabilities, and AI
  • What are the opportunities for this technology and what is the potential when combined with HD maps?
15:40 - 16:10 (30 mins)

ADAS vs HMI: Will Human-Machine Interfaces make or break Advanced Driving Assistance Systems?

Alain Dunoyer, Head of Autonomous Car, SBD Automotive

  • As the industry moves towards a higher level of automation, what is the state of HMI ADAS implementation today and how to get it right?  
  • Introduction of the SBD HMI evaluation methodology
  • What are the challenges for SAE L3 and L4?
  • Introduction of biometrics to assess HMI implementations
16:10 - 16:35 (25 mins)

Driving the digital transformation of the car

Soshun Arai, Director of ADAS/Automated Driving, Arm

  • What are the key technological hurdles required to deliver self-driving cars beyond prototypes and into mass production?
  • In the development of ADAS technology how can power, safety and energy efficiency innovations be achieved?
  • The role of collaboration and partnerships in overcoming the significant software and hardware challenges which come with developing autonomous vehicles - strategies for developing the required ecosystem
16:35 - 16:40 (5 mins)

Chair’s closing remarks

Roger Lanctot, Associate Director, Global Automotive Practice, Strategy Analytics

16:40 - 18:30 (130 mins)

NETWORKING DRINKS RECEPTION

Ellie Steel
Business Manager | Informa Tech
E: ellie.steel@informa.com
T: +44 (0) 20 701 76558